Vouwfiets

Het moet niet gekker worden: wil je met een E vouwfiets wat extra pondjes wegfietsen, stoppen ze daar ook al een accu in! Maar misschien is dat toch zo gek nog niet. Buiten Nederland boven de grote rivieren, is het best praktisch als er heuvels zijn. Een innovatie voor u?

We vergeten het in grote delen van Nederland wel eens: fietsen is best praktisch, maar wordt echt minder gezellig als de heuvels hoger worden dan die van de gemiddelde brug in een gemiddelde oude binnenstad. Daarom bedacht een Deens bedrijf in 2016 al een elektrische vouwfiets.

De voor- en nadelen van de elektrische vouwfiets

Als je de elektrische vouwfiets met een reguliere vouwfiets vergelijkt, ontdek je zowel voor- als nadelen aan de elektrische vouwfiets. We zetten ze hieronder voor je op een rij:

Voordeel 1: De elektrisch vouwfiets heeft grote voordelen ten opzichte van de reguliere vouwfiets als het op lange afstanden aankomt. Door de trapondersteuning (en eventueel een gashendel zoals de Crossfold heeft) is het met de elektrische vouwfiets gemakkelijker om lange afstanden af te leggen.

Voordeel 2: De elektrische vouwfiets is fijner in gebruik met slecht weer. Door de trapondersteuning heb je veel minder last van tegenwind, wat ervoor zorgt dat je niet compleet bezweet op je bestemming aankomt.

Voordeel 3: Een elektrische vouwfiets is een stuk sneller. Moet je snel op je bestemming zijn? Zet de trapondersteuning aan en je bereikt met gemak hoge snelheden tot wel 25 kilometer per uur.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *