Koudebruggen vermijden

koudebruggen-vermijden

Bij het isoleren van een dak wordt het isolatiemateriaal altijd zo goed mogelijk aangebracht en vervolgens natuurlijk afgewerkt. Hierbij is een belangrijk aandachtspunt bij het aanbrengen van isolatiemateriaal is Koudebruggen vermijden.

Koudebruggen vermijden is namelijk ontzettend belangrijk, want anders daalt het rendement van je isolatie direct. Het is dan ook belangrijk dat de gehele oppervlakte gecontroleerd wordt of er geen kieren, naden of openingen zichtbaar zijn.

Wat gebeurt er als je koudebruggen hebt?

Wanneer je koudebruggen hebt zullen door de naden en kieren lucht blijven stromen en dat is zowel van binnen naar buiten en andersom. Vooral in de wintermaanden kan hierdoor veel koude en vochtige lucht naar binnen stromen.

De vochtige lucht kan op lange termijn het isolatiemateriaal aantasten en zelfs de isolatiewaarde naar beneden halen. In het ergste geval kunnen er zelfs schimmels ontstaan en kan het materiaal achter de isolatie rotten. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Maar ook de warme lucht die naar buiten stroomt is zonde, want hierdoor zul je harder moeten gaan stoken om de woning op een aangename temperatuur te houden. Het vermijden en voorkomen van koudebruggen is geen te onderschatten handeling en ze kunnen overal voorkomen op zowel platte en schuine daken.

About the author